Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

MEXIKO -GUATEMALA –BELIZE.


































MEXIKO -GUATEMALA –BELIZE
Το ταξίδι στο Μεξικό είναι πάντα μια περιπέτεια γεμάτη εκπλήξεις! Ο Καλύτερος τρόπος για να δεις το Μεξικό είναι με λεωφορείο αρκεί να έχεις τουλάχιστον 20 μέρες διαθέσιμες .
Στην πρωτεύουσα MEXICO CITY των 20.000.000 τρεις μέρες είναι αρκετές ,για να θέλεις να φύγεις τρέχοντας! Ακολουθώντας την νότια διαδρομή, αφού περάσεις την Puepla και Oaxaca και θαυμάσεις τις πυραμίδες των περιοχών φτάνεις για ξεκούραση στο Pouerto Escondido, αγναντεύοντας τα κύματα του Ειρηνικού Ωκεανού. Προσοχή μην κάνεις τα Λάθος να επισκεφτείς το γνωστό Acapulco θα ξενερώσεις.
Μετά το Pouerto Escondido με λεωφορείο ακλουθώντας τα παράλια της ακτής του Ειρηνικού πάμε στο San Cristobal de la Casas η πόλη είναι κτισμένη σε μεγάλο υψόμετρο. Τώρα είσαι στο Πραγματικό Μεξικό μαζί με τους απογόνους των Μάγια . Τόπος για φωτογράφους και επαναστάτες αλλά προσοχή οι ντόπιοι δεν θέλουν να τους φωτογραφίζεις!
Επόμενος σταθμός η μαγευτική περιοχή Agua Azoul πολλά νερά μέσα στην Ζούγκλα και υπέροχοι καταρράκτες εκεί κοντά οι γνωστές πυραμίδες των Μάγια στη περιοχή Palenque ένα μέρος καταπληκτικό .
Ξεκούραση μετά από μια δύσκολή διαδρομή μέσα στα δάση και τα βουνά στην πόλη Tenosique από εκεί με αυτοκίνητο στην περιοχή La Palma στο ποταμό Rio San Pedro όπου με πιρόγα μέσα από την Ζούγκλα διασχίζουμε τα σύνορα του Μεξικού με την Gouatemla και μετά από 8 ώρες φτάνουμε χαρούμενοι στην πόλη San Petro στην Ζούγκλα της Γουατεμάλας, μερικά δολάρια στο τελωνείο καλύβα και έχεις την VISA για την χώρα.
Από εκεί με λεωφορείο και από δρόμο γεμάτο ταλαιπωρία και λακκούβες φτάνουμε επιτέλους στην πόλη FLORES με την ομώνυμη λίμνη και επισκεπτόμαστε τις ξακουστές πυραμίδες του Tikal.
Αφήνουμε την πόλη FLORES και διασχίζοντας μια πυκνή σε βλάστηση περιοχή φτάνουμε στα σύνορα του Belice (Αγγλικανική Ονδούρα) και στην πρωτεύουσα του, Belice city! Η ρέγκε είναι εδώ και ο χρόνος χάνεται.
Με ταχύπλοο ταξιδεύουμε στο Νησί Gay Corker και αναπαυόμαστε στα καταπράσινα νερά της Caribbean Sea θαυμάζοντας τον κοραλλιογενή ύφαλο και το ξεχωριστό θαλάσσιο πάρκο. Επιστροφή στο Μεξικό με τα χρωματιστά λεωφορεία του Belice. Σε 24 ώρες φτάνεις οδικώς στην πρωτεύουσα του Μεξικού!

Κόστος Ταξιδιού για 20 μέρες 1.000€!!
Κωνσταντίνος Νταβαρίνος

1 σχόλιο:

  1. Υπεροχοι προορισμοι μακραν αποξενομενοι απο τις κονσερβες της τουριστικης βιομηχανιας.Παντα τετοια.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή